Zoekprogramma’s zoals Altavista, Yahoo en Lycos doen hun best om informatie op internet toegankelijk te maken. Een aantal bezienswaardige sites is door hen ondergebracht in een handig overzicht. Sommige hyperlinks zijn achterhaald, wat de nodige irritatie oplevert. Toch zijn er de nodige juweeltjes te vinden. Bij Altavista bereik je via Education and Refence, Science & Nature, Biosciences en Microbiology bijvoorbeeld de site van Cells Alive.

James Sullivan heeft er tal van microscopische opnamen op geplaatst. Sommige onderdelen van de site, die zijn gesponsord door fabrikanten van optische apparatuur, bevatten een helder overzicht van microscopische technieken. De illustraties zijn niet beperkt tot cellen – de site toont ook kristallen van bijvoorbeeld ureum en de kleurstof methyleenblauw.

Elders op internet is het digitale onderwijscentrum voor microbiële ecologie. Tal van wetenswaardigheden zijn verzameld, sommige uit toonaangevende tijdschriften. De overgenomen artikelen blijken helaas minstens drie jaar oud te zijn.

Hoe gezond is een ijsbad?
LEES OOK

Hoe gezond is een ijsbad?

Jezelf kort blootstellen aan extreme kou is volgens gezondheidscoaches goed voor lichaam en geest. Steeds meer mensen stappen daarom in een ijsbad of ...

Interessanter is de site gewijd aan Bugs in the news. De site is gemaakt door John C. Brown en is een uitvloeisel van zijn colleges aan de universiteit van Kansas. Hij verwijst onder meer naar de microbioloog Raul Cano, die enkele jaren geleden faam verwierf met publicaties over de isolatie uit barnsteen van
DNA van uitgestorven bijen en bacteriën
.

Wie bacteriën nog te groot vindt, kan informatie over virussen bekijken op de site van het Institute of Molecular Virology in Wisconsin, waaronder het aidsvirus en het ebolavirus. Het is daar zelfs mogelijk om lid te worden van de Virus of the Month-club.