Amersfoort (NL) – BioASP, het Nederlandse servicecentrum voor bioinformatica, zal tijdens het congres en ontmoetingsplatform Genomics Momentum 2002 op 4 december aanstaande officieel worden geopend.


BioASP biedt op korte termijn een internationaal concurrerend pakket diensten en een hoogwaardige E-science infrastructuur aan alle partijen in wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven die werkzaam zijn op het terrein van genomics en bioinformatica. Ook coördineert BioASP de inspanningen op het gebied van onderzoek en onderwijs. De Nederlandse overheid heeft hoge verwachtingen van bioinformatica, op het vlak van werkgelegenheid, maar ook bij de nuttige toepassingen van de wetenschappelijke resultaten in de zogenaamde life sciences. Dit draagt bij aan onder meer de ontwikkeling van betere medicijnen, milieuvriendelijker landbouw en voedselveiligheid.
BioASP is bijzonder enthousiast over de ontwikkeling van de portal waarlangs zij haar groeiende dienstenpakket zal aanbieden. Zo zal de eerste versie van deze portal, die op 4 december wordt gepresenteerd, al een zeer geavanceerde versie van “BLAST” bieden. “BLAST” is een intelligente 'zoekmachine' ten behoeve van onderzoek in zeer uitgebreide DNA en eiwit databestanden.
Genomics onderzoek staat internationaal als onderzoeksterrein in het centrum van de belangstelling. Deze tak van wetenschap maakt gebruik van massale hoeveelheden biomoleculaire data. Om deze data te kunnen gebruiken is een zeer hoogwaardig niveau van ICT kennis en gebruik van ICT tools nodig. “Bioinformatica” is essentieel om succesvol genomics onderzoek te ontwikkelen.
Genomics Momentum 2002 in het Nederlands Congrescentrum (NCC) in Den Haag brengt alle partijen in het 'Genomics' veld bij elkaar. Het congresgedeelte is dan ook georganiseerd rond een “marktplaats” waarop alle partijen die op het gebied van genomics actief zijn zich kunnen presenteren.

meer informatie:
www.bioasp.nl
www.genomics.nl/momentum

Bron: BioASP/Jaap Nieuwenhuis