Amsterdam (NL) – In een nieuwe productie van de Toneelgroep Amsterdam komt de zoektocht van fysica en astronomie naar het kleinste elementaire deeltje en de oorsprong van het heelal aan bod.


Gerardjan Rijnders liet zich voor het stuk Snaren inspireren door de moderne wetenschap. Het resultaat is reeds in diverse kranten van lovende recensies voorzien. Op donderdag 25 april zal de regisseur met hoogleraar theoretische fysica Sander Bais voorafgaand aan de voorstelling een openbaar gesprek over het onderwerp van het toneelstuk houden.
In Snaren komen drie hoofdpersonen voor. Lilith, die gefascineerd is over ontstaanstheorieën en filosofeert over oerknal, quarks en ruimtetijd, discussieert met Lucifer, die meer in de lichamelijke kant van de schepping is geïnteresseerd. JhWh, de god uit het Oude Testament, bespeelt daarbij de snaren.
Het stuk is van 25 tot en met 27 april 2002 te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam (www.stadsschouwburgamsterdam.nl). Het openbaar gesprek van Gerardjan Rijnders en Sander Bais begint op donderdag 25 april om 19.00 uur in de kleine Foyer van de Stadsschouwburg. Op zaterdag 27 april zal Pieter Athmer een korte inleiding op het stuk houden, eveneens om 19.00 uur in de kleine Foyer.Erick Vermeulen