New Scientist Wetenschapstalent 2021

Wie is dit jaar het grootste wetenschappelijke talent van Nederland en Vlaanderen? Breng hier tussen dinsdag 20 april 8.00 uur en maandag 3 mei 23.00 uur uw stem uit. Volg hier ook de gratis livestream van New Scientist Live: Wetenschapstalent op donderdag 10 juni om 19.30 uur met een lezing van viroloog Ab Osterhaus, presentaties van de drie finalisten en de feestelijke prijsuitreiking.

Wetenschapstalent logo

[Op deze plek verschijnt op 20 april om 8.00 uur het stemformulier voor de verkiezing van het wetenschapstalent van 2021.]

Hoe werkt de verkiezing?

Van dinsdag 20 april 8.00 uur tot maandag 3 mei 23.00 uur kunt u hier stemmen op uw favoriet. Uit de vijf talenten met de meeste stemmen kiest de jury een nummer een, twee en drie. De juryvoorzitters zijn dit jaar deeltjesfysicus Jorgen D’Hondt en directeur van het Rathenau Instituut Melanie Peters. De andere juryleden zijn Jeroen de Ridder (voorzitter De Jonge Akademie in Nederland), Sylvia Wenmackers (covoorzitter Jonge Academie in Vlaanderen) en Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientist). De jury let bij de beoordeling onder meer op de impact van het onderzoek, de originaliteit ervan en de mate waarin de onderzoeker het onder de aandacht weet te brengen bij het brede publiek.

Volg de prijsuitreiking!

Tijdens het feestelijke evenement New Scientist Live: Wetenschapstalent betreden de drie finalisten het podium en presenteren zij hun onderzoek. Hoofdspreker van de avond is viroloog Ab Osterhaus, die een inkijkje geeft in de wereld van vaccinontwikkeling. Het close-harmonykwartet Yellow Submarine verzorgt een muzikaal intermezzo. We sluiten de avond af met champagne: de bekendmaking van het New Scientist Wetenschapstalent 2021.

WANNEER? donderdag 10 juni 2021 van 19.30 tot 21.00 uur.
WAAR? in De Balie te Amsterdam
ONLINE VOLGEN? gratis livestream via newscientist.nl/talent
ERBIJ ZIJN? houd newscientist.nl/talent in de gaten