In de serie Elementaire deeltjes, uitgegeven door Amsterdam University Press, worden wetenschappelijke onderwerpen en vakgebieden toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Sinds kort is er ook een editie over scheikunde.

Elementaire deeltjes 34 Scheikunde Peter Atkins € prijs Bestel in onze webshop
Elementaire deeltjes 34 Scheikunde Peter Atkins €9,95 Bestel in onze webshop

Eerder verschenen in deze reeks onder meer boekjes over de aarde, sterrenkunde en economie. Het elementaire deel 34 handelt over scheikunde en is geschreven door de Amerikaanse hoogleraar Peter Atkins. In het dagelijkse leven is Atkins werkzaam aan de Universiteit van Oxford en in de afgelopen decennia publiceerde hij meer dan zestig scheikundige boeken, waaronder een aantal mondiale standaardwerken.

Sommigen associëren scheikunde met formules en abstracties, maar in Scheikunde Elementaire deeltjes 34 bewijst Atkins dat dat helemaal niet nodig is. De Amerikaan heeft een vlotte pen en aan de hand van treffende voorbeelden wandelt hij met de lezer door de wereld van atomen, energie, materie en moleculen. Na ongeveer honderd pagina’s weet je als lezer veel meer over de scheikundige reacties waarom het vakgebied draait, de technieken die chemici gebruiken en de toekomst van het vakgebied. Atkins spreekt daarbij de hoop uit dat het boekje aanleiding heeft gegeven tot intellectuele blijdschap. Bij uw recensent is dat in ieder geval gelukt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste wetenschapsnieuws? Meld je nu aan voor de New Scientist nieuwsbrief. 

Lees verder: