Meestal is het prachtig, maar het gaat niet vanzelf – liefde. Roos Vonk beschrijft in Liefde, lust en ellende, alle fases van dit o zo bekende onderwerp. Van het prille begin waarin alles goed gaat tot ruzie en liefdesverdriet.

Liefde, lust en ellende Roos Vonk €14,50 Bestel in onze webshop
Liefde, lust en ellende Roos Vonk €14,50 Bestel in onze webshop

Vorige jaar publiceerden we in New Scientist een groot interview met Roos Vonk en niet elke lezer was daar even blij mee. Sterker nog, naar aanleiding van het stuk zeiden twee mensen hun abonnement op. Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie bij de Radboud Universiteit Nijmegen, wordt namelijk door sommigen nog steeds (en vooral) geassocieerd met de fraudezaak van Diederik Stapel. Dat Vonk ook vele fans heeft bleek uit het feit dat hetzelfde New Scientist interview via Blende meer dan tienduizend keer verkocht werd.

Betere singles

Vonk is in staat om alledaagse zaken en problematiek op een toegankelijke manier te verwoorden. Dat doet ze ook in Liefde, lust en ellende waarin ze constateert dat vrouwen ‘betere singles zijn dan mannen’ en dat je een half jaar na een verbroken relatie het gelukkigst bent. Seks, schoonouders en scheve verhoudingen; Roos Vonk behandelt de meest uiteenlopende zaken op gebied van menselijke relaties en verhoudingen. Vonk heeft een vlotte pen en de korte hoofdstukjes zijn voor een deel autobiografisch. Liefde, lust en ellende is zeker geen wetenschappelijk naslagwerk, maar wel een boek dat aangenaam wegleest.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste wetenschapsnieuws? Meld je nu aan voor de New Scientist nieuwsbrief.

Lees verder: