Dino65 miljoen jaar nadat de laatste dinosauriër de geest gaf, brengt Dino Walk: Continental Drift de prehistorische reptielen naar je iPhone en iPad. Nu kun je ook onderweg mijmeren over vervlogen oertijden.

Met de tijdbalk bovenin beeld spoel je de tijd in Dino Walk tot 600 miljoen jaar terug. Een oplettende dino-fan weet meteen dat je daarmee ver voor de komst van de eerste dinosauriërs kunt kijken. Die verschenen pas 230 miljoen jaar geleden.

Met Dino Walk loop je langs de opkomst en ondergang van de dinosauriërs
Met Dino Walk loop je langs de opkomst en ondergang van de dinosauriërs

Bij elke stap op de tijdbalk zie je de aardbol op het scherm veranderen. Continenten verschuiven, diersoorten verschijnen en verdwijnen weer. Over elke diersoort kun je iets lezen, waarna je je kennis kunt testen met een quiz. Helaas missen de informatietekstjes wel de nodige inhoud en spanning. Over de meeste dinosauriërs lees je alleen de afmetingen en de vindplaats van fossielen. Een dino-fan wil meer weten, zoals verspreidingsgebieden, dieet en natuurlijke vijanden.

Dino Walk is mooi vormgegeven, maar voelt door de summiere informatie als een gemiste kans. Een toekomstige update kan daar wellicht verandering in brengen. Zo kan Dino Walk alsnog de app worden waar een dino-fan voor warmloopt.

  • Dino Walk: Continental Drift
  • Vito Technologies
  • €2,30
  • Voor iPhone en iPad