Schapen hebben een vérstrekkende impact gehad op de wereldgeschiedenis, schrijft de Britse Sally Coulthard in haar nieuwste boek.

Coulthard duikt vlot de diepte in: binnen een paar pagina’s legt ze uit hoe onze verre voorouders schapen voor het eerste domesticeerden. Vervolgens ontrolt zich de fascinerende geschiedenis van de mens, verteld aan de hand van de vaak onverwachte rol van schapen en hun wol. Zo leren we over de oorsprong van het woord ‘belhamels’, gecodeerde breiwerkjes en waarom brandweerlieden bij voorkeur wollen ondergoed dragen.

Deze ‘kleine geschiedenis’ mist soms de herkenbaarheid die Yuval Noah Harari zo knap verwerkte in zijn bestseller Sapiens, maar weet door de originele insteek wel te boeien. Het resultaat is een allesbehalve wollig boek vol opmerkelijke feiten, anekdotes en ontdekkingen, voor iedereen die zich net als Coulthard weleens afvraagt hoe schapen de wereld hebben veranderd.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk Sally Coulthards Kleine geschiedenis van de wereld aan de hand van schapen in onze webshop.