In Het verhaal van de maan behandelt de Franse astronoom Fatoumata Kebe zowel de mythes rond als de wetenschap achter de maan.

Toen de aarde nog in duisternis gehuld was, organiseerden de ­Azteekse goden een wedstrijdje. De sterveling die zou winnen, mocht als kersvers goddelijk wezen de wereld verlichten. De rijke, verwaande Tecciztecatl nam het op tegen de armzalige, door ­rottende acne gekwelde Nanahuatzin – die er door de goden aan zijn haren was bijgesleept voor een beetje competitie. De winnaar was degene die met succes door een goddelijk vuur liep. ­Tegen de verwachting in won Nanahuatzin. Als beloning maakten de goden van hem de zon. Tecciztecatl kreeg de schaamtevolle ­positie van maan.

Het verhaal van de maan staat bomvol bekende – en vooral ook onbekendere – ­sagen, legenden en mythen over onze nachtelijke met­gezel. Ook schotelt het boek je de wetenschap voor die achter de onderwerpen van deze verhalen schuilt. Dit ­levert een mooi beeld op van hoe de mens gedurende ­duizenden jaren heeft ­geprobeerd de maan te ­begrijpen.

Het verhaal van de maan is te bestellen in onze webshop als paperback of als e-book.