Met de tentoonstelling Living Looonger richt wetenschapsmuseum NEMO de schijnwerpers op grijze haren en diepe rimpels. Wat betekent veroudering voor jezelf en voor de maatschappij?

Hoe word je gezond oud? Wil je veroudering wel tegengaan? Wat betekent het om ouder te worden? Hoe verouderen we in de toekomst? En welke rol kan de wetenschap spelen? Dat zijn allemaal vragen die je tegenkomt in de tentoonstelling Living Looonger in De Studio van wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam.

De tentoonstelling belicht allerlei kanten van het onderwerp ouderdom, van het wetenschappelijk oogpunt tot aan culturele en maatschappelijke vraagstukken. In een kamer kun je bijvoorbeeld experimenteren met wetenschappelijke technieken om het leven te verlengen. Een andere kamer confronteert je met de maatschappelijke gevolgen van vergrijzing. De onderwerpen zijn diepgaand, maar niettemin geschikt voor zowel jong als oud.

De tentoonstelling is klein maar fijn. Living Looonger is prachtig vormgegeven met kleuren, grote sculpturen en diverse opstellingen. De zalen zitten vol video’s, interessante weetjes en vooral veel interactieve spelletjes. Zo kun je een hele middag vullen met diepe gesprekken en lollige experimentjes met je medebezoekers.

Living Looonger is daardoor wel minder geschikt voor de solobezoeker. Om van het volledige aanbod aan interactieve kunstwerken te genieten, moet je minstens met zijn tweeën zijn. Een bezoekje aan de tentoonstelling is dus zeker een aanrader voor een interessante date, een vriendenuitje of voor een mooi uitstapje met je (klein)kinderen.