Lang niet alle kinderen zijn getalenteerde planners die goed kunnen inschatten hoeveel tijd iets kost. Het bedrijf RANJ, gespecialiseerd in serious games, ontwikkelde het computerspel Plan-It Commander dat kinderen dergelijke vaardigheden moet aanleren.

PLanners plan-it-commander-leerzame-spellen-basisschool

In de game, bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, ben je een ruimtekapitein die missies uitvoert in verschillende sterrenstelsels om kostbare mineralen te verdienen. Om de missies tot een goed einde te brengen moet je je onder andere hulpvaardig opstellen naar je teamleden, een looproute voor een robot plannen en de tijd inschatten waarbinnen je een doolhof kunt uitspelen.

Hoewel de opdrachten voor veel kinderen waarschijnlijk gauw een beetje saai worden, is Plan-It Commander voor het wat onrustigere kind ideaal om belangrijke vaardigheden aan te leren. Als ouder is het leuk om af en toe mee te kijken. Het spel zit namelijk goed in elkaar en is schitterend vormgegeven.

Jammer is wel dat het spel geen breder educatief vlak bestrijkt. Waarom moet je niet af en toe uitdagende taal- of rekenpuzzels oplossen? Daarnaast is het een gemiste kans dat het spel volledig Nederlandstalig is. Wat taal betreft leert een kind meer van andere, niet educatieve computerspellen.

 

  • Plan-It Commander 
  • RANJ / Healthy Solutions
  • €37,50 voor een licentie om het spel online te spelen
  • planitcommander.com