In Psychologica geeft Dean Burnett een inkijkje in wat er in onze hersenen gebeurt bij geestelijke gezondheidsproblemen.

Waardoor worden geestelijke gezondheidsproblemen veroorzaakt? En hoe lossen we ze op? Een echt antwoord op die vragen blijft nog altijd uit, ondanks de jarenlange inspanningen van talloze deskundigen. Is een boek over mentale problematiek dan zinloos? Nee, geenszins.

Dean Burnett geeft meermaals aan waarom hij als neurowetenschapper helemaal niet dé persoon is om een boek over mentale gezondheid te schrijven, maar het toch doet. Bewustzijn, zo schrijft hij, is stap één, maar om echt begrip te creëren, moet je ook een toegankelijke uitleg geven over geestelijke gezondheidsproblemen.

Met Psychologica heeft Burnett een fijne introductie op het onderwerp geschreven, die begint bij het begin: neuronen en neurotransmitters. Hierdoor blijft het boek, dat vooral depressie, angststoornis en verslaving bespreekt, wel een beetje aan de oppervlakte. Maar wat betreft toegankelijkheid: missie geslaagd.

no-image
Nieuwsgierig geworden? Psychologica is beschikbaar in onze webshop als paperback of e-book.