De Eindhovense expo Spacefarming laat een glimp van de toekomst zien: hoe gaat de mens zichzelf voeden zonder de kwetsbare aardbol uit te putten?

Kun je voedsel maken van mensenpoep? Of krijgen we straks een lapje dinovlees op ons bord? In de nieuwe tentoonstelling Spacefarming in het Evoluon in Eindhoven maken bezoekers kennis met de toekomst van ons eten.

Interactieve games, kunstwerken en films demonstreren de wonderlijke manieren waarop voedsel in de toekomst gemaakt kan worden – zowel astronautenvoer als onze eigen dagelijkse kost. De tentoonstelling presenteert een positieve toekomstvisie waarin voedsel voor iedereen volop beschikbaar is, zonder verwoestende effecten op het klimaat.

Alleen de allernieuwste concepten in de voedselindustrie hebben een plek gekregen in de tentoonstelling. Daardoor zal zowel jong als oud verrast worden door technologieën waar ze nooit eerder van gehoord hebben, van een kunstmatige koe tot een moestuinkamer in elk huis.

Hoe bizar sommige ideeën ook klinken, het gaat hier niet om sciencefiction. De tentoonstelling haalt inspiratie uit bestaande onderzoeksprojecten en ontwerpen van wetenschappers en bedrijven. Kleine tekstjes geven uitleg over de wetenschap achter het futuristische voedsel. Daardoor is de tentoonstelling erg leerzaam, maar wat minder geschikt voor jonge kinderen die concepten als cellen, bioreactors en eiwitten nog niet goed begrijpen. Voor alle anderen is deze tentoonstelling zeker een aanrader.

Evoluon Eindhoven
Noord Brabantlaan 1A
5652 LA Eindhoven