In Wat schaft de toekomst? onderzoekt Amanda Little hoe we iedereen genoeg te eten kunnen geven zonder roofbouw op onze planeet te plegen.

De vraag hoe we alle monden op verantwoorde wijze kunnen blijven voeden, leidt tot een scherpe tweedeling. Het ene kamp wil terug naar de basis: biologische landbouw gebaseerd op aloude kennis over de natuur. Deze groep blijft het liefst ver van moderne technologie. Die zorgde welis­waar voor efficiënt grondgebruik, maar bracht ook vele milieuproblemen mee. Kamp twee beschouwt technologie juist als onmisbaar om de problemen van onze voedselvoorziening te lijf te gaan.

Beeldende reportages

In Wat schaft de toekomst? betoogt Amanda Little dat beide ingrediënten onmisbaar zijn voor een systeem dat alle aardbewoners voedt én de planeet heel houdt. In haar zoektocht naar de gulden middenweg reist ze af naar boomgaarden in de VS, slimme landbouwbedrijven in China en samenwerkingsprogramma’s van kleine boeren in Kenia. Ze wisselt beeldende reportages af met hapklare brokjes informatie, waardoor je dit boek met gemak verslindt.

Wat schaft de toekomst? is te bestellen in onze webshop.