E-health, een onderdeel van het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn, ondersteunt en verbetert de gezondheidszorg.

Hiervoor worden communicatie en digitale informatie ingezet in de vorm van toepassingen en applicaties. Maatwerk speelt ook een belangrijke rol. Daarom vindt er co-creatie plaats tussen eindgebruikers, ontwerpers en stakeholders. Om de verbinding met onderwijs te versterken, wordt er met studenten van meerdere opleidingen van Inholland samengewerkt.  

Een van de projecten is Living Lab Blended Care. Hierin wordt virtual reality (VR) ingezet om de training van sociale en communicatieve vaardigheden bij volwassenen met epilepsie en verstandelijke beperkingen te verbeteren. Hiervoor werkt Inholland samen met Heliomare, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) en studenten van Inholland.

Mysterie van de quantumlinzen: wisselen peulvruchten geheime signalen uit?
LEES OOK

Mysterie van de quantumlinzen: wisselen peulvruchten geheime signalen uit?

Onderzoekers vragen zich af wat het doel is van zogeheten biofotonen. Hebben we hier te maken met een soort plantaardige quantumcommunicatie?

Laurence Alpay van Inholland, Richard Fickert van Heliomare en Anne-Rose Tiebie en Annemarie Lammers van SEIN vertellen over deze samenwerking en de meerwaarde daarvan. Bekijk de video op YouTube of in de onderstaande speler.

‘Elke dag leren door te durven’. Dat is het motto van Hogeschool Inholland. Met onderwijs voor zowel studenten als professionals en daarnaast ook praktijkgericht onderzoek brengt Inholland praktijk en onderwijs dichter naar elkaar toe. Het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn speelt hierin een belangrijke rol. Zij staan voor durven meedenken en meedoen, om zo een gezonde en inclusieve samenleving te krijgen. Samen met iedereen die wil bijdragen, werken ze aan maatschappelijke vraagstukken over zorg en welzijn. Hierin komen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk samen, om oplossingen voor vandaag te bedenken, of ontwikkelingen voor morgen in gang te zetten.

Kijk voor meer informatie op de website van Hogeschool Inholland.