In het project Panoptes helpen studenten Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken van Hogeschool Inholland om een nieuw radiotherapeutisch hulpmiddel te verbeteren.

Het hulpmiddel helpt studenten om een tumor en kritieke organen te leren intekenen bij de behandeling van kanker, om deze behandeling zo goed mogelijke te laten verlopen. Het intekenen van kritieke organen kan lastig zijn en gevoelig voor fouten. Dit hulpmiddel helpt studenten en is inmiddels aan het curriculum van deze studenten toegevoegd.

Jelle Scheurleer is docent onderzoeker bij het Lectoraat Medische Technologie van Inholland, onderdeel van het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn en werkt aan dit project. Mede dankzij zijn inzet bij dit project is hij onderzoeker van het jaar 2021-2022 geworden.

We staan op het punt om exomanen rond andere planeten te vinden
LEES OOK

We staan op het punt om exomanen rond andere planeten te vinden

Planeten rond andere sterren dan de zon huisvesten waarschijnlijk allerlei exotische manen. Sommige ervan zouden zelfs bewoonbaar kunnen zijn. Dankzij ...

Bekijk de video over dit project op YouTube of in de onderstaande speler.

‘Elke dag leren door te durven’. Dat is het motto van Hogeschool Inholland. Met onderwijs voor zowel studenten als professionals en daarnaast ook praktijkgericht onderzoek brengt Inholland praktijk en onderwijs dichter naar elkaar toe. Het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn speelt hierin een belangrijke rol. Zij staan voor durven meedenken en meedoen, om zo een gezonde en inclusieve samenleving te krijgen. Samen met iedereen die wilt bijdragen, werken ze aan maatschappelijke vraagstukken over zorg en welzijn. Hierin komen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk samen, om oplossingen voor vandaag te bedenken, of ontwikkelingen voor morgen in gang te zetten.

Kijk voor meer informatie op de website van Hogeschool Inholland.