In het project ‘De Nieuwe Energie’ werken ondernemende Alkmaarders en studenten samen om een voormalig gasfabrieksterrein om te toveren tot een laboratorium voor de stad van de toekomst.

Tot 2035 wordt dit terrein gebruikt om circulaire stadsontwikkeling te vervullen. Hier kunnen onder andere studenten circulaire businessmodellen gebruiken om producten te ontwikkelen. Ook kunnen ze meedenken hoe je praktijk en onderwijs dichter bij elkaar brengt, wat de ambitie van Inholland is.

Afgelopen september zijn studenten Social Work en Bouwkunde van Hogeschool Inholland een cocreatie gestart, waarbij zij samen een circulaire ontmoetingsplek ontwikkelen, naar behoefte van mensen uit de buurt. Huub Purmer is docent en onderzoeker bij het Lectoraat Empowerment van InHolland, onderdeel van het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn, en werkt aan dit project. 

Bekijk de video over dit project op YouTube of in de onderstaande speler.

Waarom bestaat er een menopauze?
LEES OOK

Waarom bestaat er een menopauze?

Rond hun vijftigste hebben vrouwen geen eisprong meer en kunnen ze geen kinderen meer krijgen. Waarom zou dat zijn?

‘Elke dag leren door te durven’. Dat is het motto van Hogeschool Inholland. Met onderwijs voor zowel studenten als professionals en daarnaast ook praktijkgericht onderzoek brengt Inholland praktijk en onderwijs dichter naar elkaar toe. Het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn speelt hierin een belangrijke rol. Zij staan voor durven meedenken en meedoen, om zo een gezonde en inclusieve samenleving te krijgen. Samen met iedereen die wilt bijdragen, werken ze aan maatschappelijke vraagstukken over zorg en welzijn. Hierin komen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk samen, om oplossingen voor vandaag te bedenken, of ontwikkelingen voor morgen in gang te zetten.  

Kijk voor meer informatie op de website van Hogeschool Inholland.