Waarom oud-student Jory van Thiel van Hogeschool Utrecht slangengif onderzoekt

Bij de opleiding Life Sciences van Hogeschool Utrecht kunnen studenten meewerken aan verschillende onderzoeken. Jory van Thiel, oud-student Life Sciences, doet onderzoek naar slangengif. Tijdens zijn opleiding heeft hij verschillende technieken geleerd en kennis opgedaan, waarmee hij nu dit onderzoek kan uitvoeren. Het onderzoek naar het gif van de koningscobra, waar hij als bachelorstudent aan meehielp, is zelfs op de cover van wetenschapsmagazine Science gekomen.

Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt Hogeschool Utrecht (HU) aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en de ontwikkeling van talent. Het Institute for Life Sciences & Chemistry van de HU draagt met haar opleidingen op verschillende manieren bij aan de opgaven waar we als maatschappij voor staan. En heeft als missie professionals op te leiden die met een stevige technologische basis en met onderzoekend vermogen het verschil gaan maken op het terrein van duurzaamheid, gezondheid en voeding. 

De pest kan een comeback maken - en dan immuun zijn voor onze medicijnen
LEES OOK

De pest kan een comeback maken - en dan immuun zijn voor onze medicijnen

De pest lijkt iets uit een ver verleden, maar de bacterie die deze ziekte veroorzaakt is nooit verdwenen. De Zwarte Dood zou dus opnieuw kunnen toesla ...