Waarom oud-student Jory van Thiel van Hogeschool Utrecht slangengif onderzoekt

Bij de opleiding Life Sciences van Hogeschool Utrecht kunnen studenten meewerken aan verschillende onderzoeken. Jory van Thiel, oud-student Life Sciences, doet onderzoek naar slangengif. Tijdens zijn opleiding heeft hij verschillende technieken geleerd en kennis opgedaan, waarmee hij nu dit onderzoek kan uitvoeren. Het onderzoek naar het gif van de koningscobra, waar hij als bachelorstudent aan meehielp, is zelfs op de cover van wetenschapsmagazine Science gekomen.

Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt Hogeschool Utrecht (HU) aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en de ontwikkeling van talent. Het Institute for Life Sciences & Chemistry van de HU draagt met haar opleidingen op verschillende manieren bij aan de opgaven waar we als maatschappij voor staan. En heeft als missie professionals op te leiden die met een stevige technologische basis en met onderzoekend vermogen het verschil gaan maken op het terrein van duurzaamheid, gezondheid en voeding. 

Hoe (on)gezond zijn caloriearme suikervervangers?
LEES OOK

Hoe (on)gezond zijn caloriearme suikervervangers?

Caloriearme suikervervangers, zoals aspartaam, zitten tegenwoordig in allerlei producten. Maar hoe gezond zijn deze zoetstoffen eigenlijk?