Stel, je mag één gadget kiezen uit James Bonds arsenaal van vreemde wapens. Wat zou het zijn? De paraplu met dodelijke pinnen? De onzichtbare auto? De bezem die dienst doet als radio? Of het duikpak dat je vermomt als meeuw? (For the record, geen van deze is door mij verzonnen).

Bron: Laser Gadgets
Bron: Laser Gadgets

Patrick Priebe van Laser Gadgets wist het wel. Hij maakte zijn eigen Bondhorloge. De gadget werkt als een gewoon led-horloge, maar bevat daarnaast een 1500 milliwatt laser. Een druk op de knop zet de laser aan. De laser is sterk genoeg om ballonnen kapot te schieten, lucifers op afstand aan te steken en door tape heen te branden. Dat lijken misschien niet direct Bond-achtige toepassingen, maar wacht maar tot een Bond-vijand hem in tape wikkelt en met duizenden ballonnen de lucht in stuurt.

Het is geen klein klusje. Priebe besteedde zo’n 160 euro aan materialen, en was meer dan veertig uur in de weer om de boel ineen te zetten. De zwakke kant van de horloge is het batterijtje, dat na vijf tot tien minuten laserfun helemaal is uitgeput.

Train je blik: wie focust op de omgeving, ervaart minder stress
LEES OOK

Train je blik: wie focust op de omgeving, ervaart minder stress

Hoe kan het dat rechercheurs op de beelden van een bewakingscamera in een ruimte vol mensen die ene onverlaat eruitpikken? Ho ...

Het is niet de eerste filmgadget die Priebe tot werkelijkheid maakt. Op zijn YouTube-kanaal zijn ook Iron Man-raketten, Cyclops’ laserogen, Wolverine’s klauwen en Spider-Mans webshooters te vinden.

Lees ook: