Gespot_81_kikker

Nasa heeft vorige week niet alleen de LADEE-ruimtesonde gelanceerd, maar ook een onfortuinlijke kikker. Het arme beest was rustig aan het rondhoppen toen plots de Minotaur-V-raket op volle kracht aanging en de wereld in een verwoestende vlammenzee veranderde. De kikker deed een dappere poging weg te komen, en sprong daarbij vol in het beeld van een nabije fotocamera.

Nasa-woordvoerder Jeremy Eggers heeft aan Universe Today verklaard dat de foto echt is. Waarschijnlijk was de kikker in het waterreservoir onder het lanceerplatform gekropen. Tijdens de lancering stroomt het water uit het reservoir om schade aan het platform te voorkomen en om het oorverdovende lanceringslawaai te dempen. De kikker was waarschijnlijk op zoek naar verkoeling, maar vond precies het tegenovergestelde.

Aan den lijve
LEES OOK

Aan den lijve

Ans Hekkenberg zoekt naar manieren om iets dat lastig is om voor te stellen te vertalen naar iets dat je letterlijk aan den lijve ondervindt.

De LADEE-sonde is ondertussen op weg naar de maan, waar hij het oppervlak en de atmosfeer gaat onderzoeken. Wat er van de kikker is overgebleven, is onbekend. Als hij de lancering heeft overleefd, is hij in ieder geval een trauma rijker.