Drie dagen achter elkaar onderzoeksdata verzamelen op een festival met ruim 50.000 potentiële proefpersonen – dankzij een samenwerking met festivalorganisatoren, kunstenaars en wetenschappers is dat mogelijk bij Lowlands.

Op 16, 17 en 18 augustus 2024 komen festivalbezoekers uit heel Nederland naar Biddinghuizen voor Lowlands, een van Nederlands grootste muziekfestivals. Onderzoekers kunnen nu hun onderzoeksvoorstel indienen waarmee ze op het Lowlands Science-terrein data kunnen verzamelen. Tegelijk kunnen ze festivalbezoekers op toegankelijke wijze kennis laten maken met wetenschappelijk onderzoek.

Lowlands, De Nationale Wetenschapsagenda, New Scientist en BKB | Het Campagnebureau nodigen wetenschappers uit om een onderzoeksvoorstel in te dienen om uit te voeren op Lowlands Science.

Hoe bacteriën en schimmels tumoren van binnenuit kunnen slopen
LEES OOK

Hoe bacteriën en schimmels tumoren van binnenuit kunnen slopen

Tumoren zijn een rijke voedingsbodem voor bacteriën en schimmels, organismen die het verloop van kanker kunnen beïnvloeden. Dit inzicht maakt het mo ...

Voor wetenschapper en festivalbezoeker

Voor het onderzoek kan gebruikgemaakt worden van het afgebakende Lowlands Science-terrein en de (vrijwillige en anonieme) medewerking van festivalbezoekers die jaarlijks in groten getale naar het Lowlands Science Lab komen.

De voorgaande edities van Lowlands Science waren erg succesvol. Zowel voor de festivalbezoekers die op een toegankelijke manier kennis maken met onderzoek, als voor de deelnemende wetenschappers die buitengewoon veel data verzamelen.

De voorstellen kunnen worden ingestuurd via een formulier op de Lowlands-site. Bezoek voor meer informatie en de criteria voor deze call de website van Lowlands.

Aanmelden voor deze unieke manier van onderzoek doen kan tot uiterlijk 31 maart 2024

Meer lezen over Lowlands Science? Bekijk ons Lowlands-dossier.