Student, oud-student of medewerker van één van de instellingen voor hoger onderwijs in Nederland of België? Doe dan mee aan de Robbert Dijkgraaf Essayprijs 2018.

In 2017 won Drian van der Woude de essayprijs. Hij schreef over de kracht van de twijfel.
In 2017 won Drian van der Woude de essayprijs. Hij schreef over de kracht van de twijfel. Beeld: Bob Bronshoff

New Scientist, NRC en Folia reiken voor de zevende keer de Robbert Dijkgraaf Essayprijs uit. Hiervoor roepen ze medewerkers, studenten en alumni van één van de instellingen voor hoger onderwijs in Nederland of België op een essay te schrijven met als thema: weten wat we nog niet weten. Weet de wetenschapper precies wat hij niet weet en is hij de ontdekkingsreiziger van deze tijd, op zoek naar witte vlekken op de kaart? Of zijn de grenzen van onze kennis bereikt en weten we zo langzamerhand alles al?

Het winnende essay verschijnt in New Scientist en op folia.nl en de winnaar krijgt een prachtige prijs. Essays, 600 tot 700 woorden, kunnen vóór 31 oktober worden gemaild naar c.r.deboer@uva.nl. Meer info is te vinden op www.galavandewetenschap.nl.

Hoe heeft Paranthropus, de laatste der aapmensen, zo lang kunnen overleven?
LEES OOK

Hoe heeft Paranthropus, de laatste der aapmensen, zo lang kunnen overleven?

Paranthropus was een primitieve mensachtige die leefde in een tijd waarin onze voorouders een steeds grotere stempel op de aarde drukten.