Wist je dat er in Nederlandse moerassen soms mummies worden gevonden? Dat het tropisch regenwoud ook wel het ‘medicijnkastje van de aarde’ wordt genoemd? En dat er onder andere honden, apen en schildpadden de ruimte in zijn gestuurd? In het nieuwe Young Scientist Vakantieboek lees je een heleboel waanzinnige weetjes over allerlei plekken op en rond de aarde!

Dit vrolijke en rijk geïllustreerde vakantieboek is gemaakt door de redactie van New Scientist en heel geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In tien hoofdstukken ontdekken nieuwsgierige kinderen hoe fascinerend en verrassend wetenschap is. Op elke bladzijde staan aansprekende weetjes en doe-opdrachtjes.

Van een duik in de woeste golven van de oceanen en klappertanden op de ijskoude polen, tot een kijkje in het bloedhete binnenste van de aarde, het vakantieboek neemt de jonge lezers mee op wereldreis.

Dit quantumexperiment kan bewijs opleveren voor het multiversum
LEES OOK

Dit quantumexperiment kan bewijs opleveren voor het multiversum

Met exotische quantummaterie kunnen we erachter komen of ons heelal het enige is, of een van de vele bubbels in een kosmisch bubbelbad.

Het boek staat bovendien vol proefjes die kinderen zelf kunnen uitvoeren. Zo leren ze hoe je zelf een kompas maakt, en hoe je een vulkaan kunt laten uitbarsten.

‘Ik ga graag op reis met mijn kinderen en die reis wordt nog veel leuker met ons nieuwe vakantieboek’, zegt Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist. ‘Tablets en telefoons blijven in de tas want ze zijn urenlang zoet met de codekrakers, kruiswoordpuzzels en logigrammen. Dit kersverse doeboek is niet alleen heel leuk, maar ook superleerzaam.’

Het Young Scientist Vakantieboek is nu te koop in onze webshop voor slechts €12,99.