Op de Nederlandse redactie van New Scientist hebben we plek voor een stagiair wetenschapsjournalistiek (m/v/x). Wie wil de kneepjes van het vak leren bij de leukste wetenschapsredactie van Nederland?

New Scientist is hét maandblad over wetenschap en technologie. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid is New Scientist populair bij een breed publiek.

Naast het maandblad publiceren wij onder meer boeken en scheurkalenders, en organiseren we evenementen en lezersreizen. Ook werken we samen met de dagbladen Het Parool en het Algemeen Dagblad.

Zit er een risico aan communicatie met buitenaardse wezens?
LEES OOK

Zit er een risico aan communicatie met buitenaardse wezens?

Als er intelligent buitenaards leven bestaat, is het dan een goed idee om daarmee in cont ...

New Scientist maakt naast het blad specials, wetenschapskalenders, boeken en meer.
New Scientist maakt naast het blad specials, wetenschapskalenders, boeken en meer.

Benieuwd naar een stage op onze redactie? Van de stagiair verwachten we dat hij/zij/hen:

  • artikelen schrijft voor de website, het tijdschrift en andere producties zoals de wetenschapskalender en (kinder)boeken
  • meewerkt aan het organiseren van de evenementen van New Scientist, zoals het Gala van de Wetenschap en Lowlands Science
  • interesse heeft in de thema’s die New Scientist behandelt (met nadruk op bètawetenschappen en technologie)
  • interesse heeft in en bij voorkeur ervaring heeft met sociale media
  • een kritische en journalistieke instelling heeft
  • foutloos Nederlands kan schrijven.

Het is pre als je een journalistieke opleiding of een specialisatie in wetenschapscommunicatie volgt of hebt gevolgd, en je stage deel uitmaakt van een opleiding.

Een stage duurt gewoonlijk zes maanden. Je werkt in principe vijf dagen per week. Je krijgt een stage- en onkostenvergoeding.

De eerstvolgende stageperiode start op 4 september 2023. Interesse? Solliciteer dan uiterlijk 22 mei 2023 door je cv en motivatiebrief te sturen naar Fenna van der Grient: fenna@newscientist.nl.