Op de Nederlandse redactie van New Scientist hebben we plek voor een stagiair wetenschapsjournalistiek (m/v/x). Wie wil de kneepjes van het vak leren op de leukste wetenschapsredactie van Nederland?

New Scientist is hét maandblad over wetenschap en technologie. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid, is New Scientist populair bij een breed publiek. Naast het maandblad publiceren wij onder meer boeken en scheurkalenders en organiseren we evenementen en lezersreizen.

Wat doet New Scientist
New Scientist maakt naast het blad specials, wetenschapskalenders, boeken en meer.

Benieuwd naar een stage op onze redactie? Van de stagiair verwachten we dat hij/zij:

• artikelen schrijft voor de website, het magazine en andere producties zoals de wetenschapskalender en (kinder)boeken,
• meewerkt aan het organiseren van de evenementen van New Scientist, zoals het Gala van de Wetenschap,
• interesse heeft in de thema’s die New Scientist behandelt (met nadruk op bètawetenschappen en technologie),
• interesse heeft in en bij voorkeur ervaring heeft met sociale media.

De stagiair dient:

• een kritische en journalistieke instelling te hebben,
• eindexamen te hebben gedaan in exacte vakken,
• foutloos Nederlands te kunnen schrijven.

Het is pre als je een journalistieke opleiding of een specialisatie in wetenschapscommunicatie volgt of hebt gevolgd en je stage deel uitmaakt van een opleiding.

Een stage duurt minimaal drie en maximaal zes maanden, waarbij die laatste stageduur sterk de voorkeur van de redactie heeft. Je bent in principe vijf dagen per week op de redactie. Je krijgt een stage- en onkostenvergoeding.

De sollicitatietermijn voor de stageperiode vanaf 1 september 2020 is verstreken. De eerstvolgende stageperiode begint in principe op 1 maart, maar een andere startdatum is in overleg wellicht ook mogelijk. Meer weten? Stuur een mailtje naar jean-paul@newscientist.nl.