Op de Nederlandse redactie van New Scientist hebben we plek voor een stagiair wetenschapsjournalistiek (m/v/x). Wie wil de kneepjes van het vak leren bij de leukste wetenschapsredactie van Nederland?

New Scientist is hét maandblad over wetenschap en technologie. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid is New Scientist populair bij een breed publiek. Naast het maandblad publiceren wij onder meer boeken en scheurkalenders, en organiseren we evenementen en lezersreizen.

Wat doet New Scientist
New Scientist maakt naast het blad specials, wetenschapskalenders, boeken en meer.

Benieuwd naar een stage op onze redactie? Van de stagiair verwachten we dat hij/zij:

• artikelen schrijft voor de website, het magazine en andere producties zoals de wetenschapskalender en (kinder)boeken,
• meewerkt aan het organiseren van de evenementen van New Scientist, zoals het Gala van de Wetenschap,
• interesse heeft in de thema’s die New Scientist behandelt (met nadruk op bètawetenschappen en technologie),
• interesse heeft in en bij voorkeur ervaring heeft met sociale media,
• een kritische en journalistieke instelling heeft en
• foutloos Nederlands kan schrijven.

Het is pre als je een journalistieke opleiding of een specialisatie in wetenschapscommunicatie volgt of hebt gevolgd, en je stage deel uitmaakt van een opleiding.

Een stage duurt minimaal drie en maximaal zes maanden, waarbij die laatste stageduur sterk de voorkeur van de redactie heeft. Je werkt in principe vijf dagen per week. Je krijgt een stage- en onkostenvergoeding.

De sollicitatietermijn voor de stageperiode vanaf 1 maart 2021 is geopend. Een andere startdatum is in overleg wellicht ook mogelijk. Mail je motivatie en cv vóór 23 november 2020 naar eindredacteur Jean-Paul Keulen; jean-paul@newscientist.nl. Bij hem kun je ook terecht met vragen over de stage.