Op de Nederlandse redactie van New Scientist hebben we plek voor een stagiair wetenschapsjournalistiek (m/v/x). Wie wil de kneepjes van het vak leren bij de leukste wetenschapsredactie van Nederland?

New Scientist is hét maandblad over wetenschap en technologie. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid is New Scientist populair bij een breed publiek.

Naast het maandblad publiceren wij onder meer boeken en scheurkalenders, en organiseren we evenementen en lezersreizen. Ook werken we samen met de dagbladen Het Parool en het Algemeen Dagblad.

Hoe house zich ontwikkelde in Europa en de VS
LEES OOK

Hoe house zich ontwikkelde in Europa en de VS

De muziekstroming house sloeg in de jaren tachtig aan in Europa, maar niet in de Verenigde Staten. Cultuursocioloog Rens Wilderom ontrafelde waarom.

Benieuwd naar een stage op onze redactie? Van de stagiair verwachten we dat hij/zij/hen:

  • artikelen schrijft voor de website, het tijdschrift en andere producties zoals de wetenschapskalender en (kinder)boeken
  • meewerkt aan het organiseren van de evenementen van New Scientist, zoals het Gala van de Wetenschap en Lowlands Science
  • interesse heeft in de thema’s die New Scientist behandelt (met nadruk op bètawetenschappen en technologie)
  • interesse heeft in en bij voorkeur ervaring heeft met sociale media
  • een kritische en journalistieke instelling heeft
  • foutloos Nederlands kan schrijven.
New Scientist maakt naast het blad specials, wetenschapskalenders, boeken en meer.
New Scientist maakt naast het blad specials, wetenschapskalenders, boeken en meer.

Het is pre als je een journalistieke opleiding of een specialisatie in wetenschapscommunicatie volgt of hebt gevolgd, en je stage deel uitmaakt van een opleiding.

Een stage duurt gewoonlijk zes maanden. Je werkt in principe vijf dagen per week. Je krijgt een stage- en onkostenvergoeding.

De eerstvolgende stageperiode start op 1 maart 2024.
De vacature voor deze stageplekken is inmiddels gesloten.

Heb je interesse in een stage die start op 1 september 2024? Stuur je cv en motivatiebrief dan alvast naar redacteur Ans Hekkenberg: ans@newscientist.nl.