Den Haag (NL) – De vacature-websites Academic Transfer en Next Wave gaan samenwerken voor een betere informatievoorziening over carrièremogelijkheden van academici.


De vacaturesite van Academic Transfer en de site van Next Wave voor loopbaanadvies hebben besloten de toegang tot hun webportals voor onderzoekers en afgestudeerden te verbeteren. Naast vacatures en loopbaanadviezen krijgen bezoekers van de site nu ook informatie over slecht in de markt liggende onderzoeksgebieden, trends in bepaalde beroepsgroepen en gegevens over de deelnemende instellingen.
Academic Transfer (www.academictransfer.nl) is de gezamenlijke vacaturesite van de Nederlandse universiteiten, onderzoeksinstellingen en academische ziekenhuizen. De informatie op de site is voor iedereen toegankelijk en wordt gecoördineerd door de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU).
De website van Next Wave (www.nextwave.org/nl) is een initiatief van Science's Next Wave, een wekelijks loopbaanmagazine van het Amerikaanse tijdschrift Science en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Next Wave richt zich vooral op loopbaanoriëntatie. Met interviews, nieuws en adviezen van deskundigen helpen ze jonge onderzoekers bij belangrijke beslissingen in hun carrière. Ook biedt de site richtlijnen voor het schrijven van een onderzoeksvoorstel en geeft het tips bij het opzetten van een onderzoek of een eigen bedrijf.

Sabrine Caspers