Brussel (B) – De Belgische chemische industrie organiseert op 4 en 5 mei opendeurdagen. De chemische industrie in andere Europese landen zal later dit jaar dit voorbeeld volgen.


Tachtigduizend tot honderdduizend bezoekers verwacht de Belgische organisatie van chemische bedrijven Fedichem tijdens de opendeurdagen van 4 en 5 mei. In samenwerking met de Europese Raad voor de chemische industrie (Cefic) moeten dergelijke open dagen van de chemische industrie in Europese landen het imago van de chemie en de industrie opvijzelen.
De verdiensten van de chemie zijn niet weg te denken uit de moderne maatschappij, maar niettemin heeft de chemie een probleem met haar imago. Tijdens de opendeurdagen kunnen bezoekers zien wat de chemie allemaal inhoudt. Het programma richt zich met name op jongeren tussen 15 en 25 jaar. Een veertigtal bedrijven doen mee, alsmede universiteiten en hogeschoollaboratoria. De bezoekers zullen met eigen ogen ook kunnen vaststellen hoeveel de chemie doet aan het milieu en met het Responsible Care-programma haar verantwoording neemt. Meer informatie staat op www.waauwchemie.be.

Erick Vermeulen