Aan de Technische Universiteit Eindhoven studeren aanstaande donderdag de eerste vijf ingenieurs af van de nieuwe opleiding Biomedische technologie.

Vijf jaar na de start van de opleiding Biomedische technologie krijgen op donderdag 4 juli de eerste vijf studenten hun diploma uitgereikt. De meeste van de gloednieuwe ingenieurs blijven na het afstuderen in het vak; met een promotieplaats aan de TU Eindhoven vervolgen zij hun wetenschappelijke carrière.

De opleiding Biomedische technologie (BMT), verzorgt door de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit van Maastricht, ging in 1997 van start met 72 eerstejaars, waarvan de eerste studenten nu de eindstreep halen. Zij zijn de eerste ingenieurs op dit vakgebied in Europa.

Deze zeven scheikundige ideeën gaan de wereld veranderen
LEES OOK

Deze zeven scheikundige ideeën gaan de wereld veranderen

Steeds slimmere scheikundige manieren om moleculen te manipuleren brengen ons allerlei vormen van vooruitgang. We lichten zeven van de meest veelbelov ...

Het uitgangspunt van de opleiding is het opleiden van mensen die technologische en medische kennis kunnen integreren. “Een biomedisch technoloog kan in principe alles maken wat een medisch specialist nodig heeft,” omschrijft één van de toekomstig ingenieurs haar vakgebied. Inmiddels volgen 345 studenten de opleiding Biomedische Technologie.

Sabrine Caspers