Singapore (AP) – De Zoological Gardens in Singapore legt een genenbank aan. Zaadcellen en weefsels kunnen in de toekomst worden gebruikt voor het klonen van dieren.


De dierentuin van Singapore, die bekendstaat om diervriendelijkheid en goede verzorging van de dieren, wil een vangnet creëren dat uitsterven van dieren moet voorkomen en onvruchtbaarheid moet tegengaan.
Van zeven dieren, waaronder marmoset-aapjes, makaken en orang-oetans, hebben de dierentuinmedewerkers weefsel en zaadcellen bevroren bij 170ºC onder nul. Paolo Martelli, directeur van Wildlife Reserves Singapore dat de dierentuin in bedrijf houdt, vertelde een plaatselijke krant dat klonen nuttig is bij de reproductie van zeldzame diersoorten.
“Klonen heeft een functie in de conservering,” aldus Martelli. “We onderzoeken hoe we het kunnen inpassen om te gebruiken bij onze zeldzame dieren, maar we zijn nog in een vroeg stadium.”
Na het gekloonde schaap Dolly, geboren in 1997, zijn vele andere dieren gekloond, waaronder nog meer schapen en varkens.

Bron: AP