Natuurwetenschap & Techniek maakt publieksposters over genomics.


Den Haag (NL) – Op 5 november heeft het Nederlandse genomics-programma een doorstart gekregen met een tweedaags symposium getiteld Genomics Momentum 2001. Natuurwetenschap & Techniek wetenschapsmagazine heeft op verzoek van NWO en Senter de publieksposter vervaardigd.

Het Nederlands kabinet stelt de komende jaren ruim fl 400 miljoen (bijna 200 miljoen euro) beschikbaar voor genomics-onderzoek. Nog niet eerder kreeg een wetenschapsgebied zo'n sterke impuls. Nederland heeft volgens het kabinet de wil en de potentie om een prominente rol te spelen in het veelbelovende vakgebied. Deze impuls is bedoeld de kennisinfrastructuur te versterken.

Naast de posters die Natuurwetenschap & Techniek wetenschapsmagazine op verzoek van NWO en Senter heeft vervaardigd, zijn er vijf uitleggende posters, die u hieronder kunt aantreffen. Senter en NWO beraden zich nog over verdere verspreiding van de posters, bijvoorbeeld voor onderwijsdoeleinden.

Jos van den Broek


De inhoud van de posters kunt u bekijken door de titel van de betreffende poster aan te klikken (bestanden zijn elk ongeveer 200 kB).

Uitleggende posters

– Wat is genomics?
– Wat is DNA?
– Genetische code
– Overerving
– Wat zijn SNP's?