Den Haag (NL) – De organisaties W3C NL en ISOC.nl werken samen aan de verspreiding van open standaarden voor de internetgemeenschap in Nederland.


In een Memorandum of Understanding leggen W3C NL (het World Wide Web Consortium Kantoor in Nederland) en ISOC.nl (Internet Society Nederland) hun samenwerking aan de verspreiding van open standaarden voor de internetgemeenschap in Nederland vast. Ze beginnen met een proefperiode van een half jaar. Samen richten ze activiteiten op hun doelgroepen, met name internetprofessionals, beslissers, wetenschappers en andere belanghebbenden. Die activiteiten moeten leiden tot een betere kennis van probleemgebieden en mogelijkheden van het wereldwijde web.

W3C NL, gemanaged door het Centrum voor Wiskunde en Informatie in Amsterdam, en ISOC.nl rekenen het beide tot hun taak open standaarden op het gebied van opslag, omzetten en weergeven van informatie te ontwikkelen en bevorderen. Goede en stabiele standaarden zorgen voor een efficiënter informatiegebruik en het delen van kennis.

De eerste gezamenlijke activiteit van W3C NL en ISOC.nl is een seminar en is gepland op 12 april. Tijdens dit seminar geven de sprekers Jeroen van Rotterdam (X-Hive Corporation) en Ivan Herman (W3C) een overzicht van diverse nieuwe W3C-standaarden. Boven de standaardtaal van het wereldwijde web, HTML, en de daaruit voortgekomen geavanceerde architectuur XML zorgen nieuwe standaarden voor nog toegankelijker en levendiger websites.

Erick Vermeulen