Delft (NL) – Delftse studenten openen twee lustrumweken met een SMS-display van 1500 vierkante meter.


Drie dagen lang, van zaterdag 24 februari om 19.00 uur tot en met maandag 26 februari, vormen de ramen van het 21 verdiepingen hoge gebouw van de faculteit Informatietechnologie en Systemen een SMS-display. De stunt wordt georganiseerd door de Electrotechnische Vereeniging, de studievereniging van de elektrotechniekstudenten. Die bestaat 95 jaar.

Vanuit de wijde omgeving zijn na het vallen van de duisternis de berichten leesbaar. In totaal zijn 242 lampen verspreid over zes verdiepingen geschakeld in de display. Zes computers en een speciaal ontwikkelde schakeling sturen de display aan. De studenten gebruikten vijf kilometer kabel en 2600 vierkante meter papier, voor het scheiden van de lampen en aankleden van het gebouw.
De SMS-berichten kan men sturen naar het telefoonnummer 06-22549002. De berichten zijn leesbaar aan de westzijde van de flat, aan de kant van het spoor, zodat treinreizigers van de stunt kunnen genieten. Ook op internet is de stunt te volgen. Vijf jaar geleden speelde dezelfde studievereniging op het gebouw het computerspelletje Tetris.

Erick Vermeulen