Den Haag (NL) – In de komende zevende editie van de Nationale Wetenschapsquiz gaat een team van topsporters de strijd aan tegen de hoogleraren.


De roeier Jochem Verberne, judoca Jessica Gal, zwemmer Marcel Wouda en Henk Kraaijenhof zullen dit jaar in de Nationale Wetenschapsquiz de strijd aanbinden met een viertal hoogleraren. De deelnemende hoogleraren zijn prof dr Alfons van Blaaderen (atoomfysica), prof dr Ada Kruisbeek (immunologie), prof dr Jelle Jolles (neuropsychologie en psychobiologie) en prof dr Gert Jan Navis (nierziekten).

Wim T. Schippers confronteert hen, zoals gebruikelijk, in een bijzondere uitzending van VPRO's Noorderlicht op kerstavond met twintig prangende vragen. Diverse landelijke en regionale dagbladen en weekbladen zullen in de laatste week van november de vragen publiceren. Natuurwetenschap & Techniek wetenschapsmagazine neemt de vragen op in het decembernummer. Zodoende kunnen lezers ook dit jaar via NWO meedingen naar tartende ontdekkingsreizen, naar Tibet, Tata (in de buurt van Budapest) en Teuge (Gelderland).