Elke maand vraagt New Scientist een prominent iemand uit de wetenschappelijke hoek om een boekentip op non-fictiegebied. Deze keer: meteoroloog Helga van Leur tipt Hoe gaan we dit uitleggen van Jelmer Mommers.

‘Als ik een lezing geef over klimaatverandering, krijg ik vaak de vraag waarom ik niet een keer een boek schrijf over dat onderwerp. Zelf ben ik daar nooit aan toegekomen, maar gelukkig heeft journalist Jelmer Mommers wél tijd kunnen vrijmaken voor zo’n boek, dat grotendeels overlapt met wat ik zelf geschreven zou hebben.

Hoe gaan we dit uitleggen is een makkelijk leesbaar boek met veel voorbeelden en anekdotes, waardoor de informatie goed beklijft. Plus een theoretisch gedeelte, want dat hoort er natuurlijk ook bij. En hoewel ik zelf helemaal in het onderwerp zit, las ik toch een paar dingen die ik nog niet wist.

Helga van Leur
Helga van Leur tipt Hoe gaan we dit uitleggen.

Mooi is verder dat Mommers niet alleen maar zegt: ‘We gaan allemaal naar de gallemiezen.’ Van dat soort boeken heb ik de nodige gelezen, maar daar werd ik vooral ernstig depressief van. In Hoe gaan we dit ­uitleggen staan ook mogelijke oplossingen; sommige die we met z’n allen moeten aanpakken, sommige waar je als lezer zelf mee aan de slag kan. Dat vind ik erg sterk aan dit boek.’

Helga van Leur is meteoroloog, presentator en samen met Govert Schilling auteur van het boek Dag & Nacht.

hoe gaan we dit uitleggen
Hoe gaan we dit uitleggen is te bestellen in onze webshop als paperback of e-book.