In de podcastserie ‘Toekomst van het Water’, een samenwerking van New Scientist en Hogeschool Utrecht, nemen hosts Charlotte Dijkgraaf en Jim Jansen samen met verschillende experts een duik in de grote vragen rondom het thema Water. In deze aflevering: Henk-Jan van Alphen en Roberta Hofman.

Nederland staat bekend als een waterland, maar zelfs hier dreigen we tekorten te krijgen aan veilig en schoon (drink)water. Weinig mensen realiseren zich hoe goedkoop drinkwater in Nederland is. Helpt een hogere prijs om gedragsveranderingen te realiseren? En in hoeverre kun je de drinkwaterprijs verhogen als je wil dat schoon water voor iedereen bereikbaar blijft?

Daarover vertellen Henk-Jan van Alphen (onderzoeker bij KWR) en Roberta Hofman (associate lector Water bij de Hogeschool Utrecht) in deze nieuwe podcastaflevering van New Scientist en Hogeschool Utrecht.

Europees-Japanse satelliet gaat wolken onderzoeken om klimaatmodellen te verbeteren
LEES OOK

Europees-Japanse satelliet gaat wolken onderzoeken om klimaatmodellen te verbeteren

Ondanks hun ogenschijnlijke alledaagsheid is er nog veel onbekend over wolken en hun invloed op ons klimaat. De Europees-Japanse Earthcaresatelliet mo ...

Hosts Charlotte en Jim in gesprek met Roberta Hofman (L) en Henk-Jan van Alphen (R). Beeld: Bob Bronshoff.
Blijft ons drinkwater ook in de toekomst nog schoon en goedkoop? Beeld: Bob Bronshoff.

Presentatie: Charlotte Dijkgraaf en Jim Jansen
Gasten: Henk-Jan van Alphen en Roberta Hofman

De podcast is nu te beluisteren op Spotify, Apple podcasts en Google podcasts.