In de nieuwe podcastserie ‘Toekomst van het Water’, een samenwerking van New Scientist en Hogeschool Utrecht, nemen hosts Charlotte Dijkgraaf en Jim Jansen samen met verschillende experts een duik in de grote vragen rondom het thema Water. In deze eerste aflevering: Wilma Scholte op Reimer en Patrick Cramers.

Klimaatverandering heeft een grote invloed op ons water, met maatschappelijke en technische uitdagingen tot gevolg. Hebben we straks nog wel voldoende water? En wat is er nodig om de kwaliteit van water hoog te houden? Samenwerking in de waterketen is essentieel om deze uitdagingen aan te pakken en een duurzame toekomst te garanderen met schoon en lekker water. 

Hogeschool Utrecht leidt innovatieve beroepsprofessionals op voor de vraagstukken uit deze waterketen, en doet toegepast onderzoek naar mogelijke oplossingen. Daarover vertellen Wilma Scholte op Reimer (Voorzitter College van Bestuur) en Patrick Cramers (directeur Life Sciences and Chemistry) in deze allereerste podcastaflevering van New Scientist en Hogeschool Utrecht.

Wat gebeurt er als de permafrost ontdooit?
LEES OOK

Wat gebeurt er als de permafrost ontdooit?

Door de opwarming van de aarde dooit de permafrost in rap tempo. Aardwetenschapper Niek Jesse Speetjens deed onderzoek naar de gevolgen.

Hosts Charlotte en Jim gaan voor deze eerste aflevering in gesprek met Patrick Cramers (middenlinks) en Wilma Scholte op Reimer (middenrechts).

Presentatie: Charlotte Dijkgraaf en Jim Jansen
Gasten: Wilma Scholte op Reimer en Patrick Cramers

De podcast is nu te beluisteren op Spotify, Apple podcasts en Google podcasts.