Donderdag 1 oktober zijn de Heinekenprijzen van 2020 uitgereikt: een tweejaarlijkse internationale prijs voor topwetenschappers. Naar aanleiding daarvan maakten wij deze ‘pubquiz voor thuis’. Hoeveel weet jij van beroemde wetenschappers en hun ontdekkingen? Probeer het eerst op eigen kracht, maar gebruik daarna elk hulpmiddel dat je denkt nodig te hebben!

Klik op de plaatjes voor een grotere afbeelding. Via deze link kun je de pubquiz ook als pdf bekijken, downloaden en printen. Klaar met de quiz? Vul dan onderaan deze pagina de antwoorden in en ding mee naar een bijzonder prijzenpakket! Je kunt inzenden tot en met 31 oktober.

World bottles

De winnaars van de pubquiz ontvangen een prijzenpakket met het boek Het allerkleinste en onze nieuwste scheurkalenders. Bovendien krijgen ze een unieke trofee: twee bierflesjes die door Freddy Heineken zelf zijn ontworpen. Het idee achter deze WOBO’s (World Bottles) was dat ze na gebruik als bouwmateriaal zouden worden ingezet.

Antwoorden New Scientist Pubquiz

Heb je de quiz helemaal af? Vul hier dan alle antwoorden in. Alles ingevuld? Druk dan op 'verzenden'. Let op: je kunt maar één keer antwoorden versturen!

 

Deze quiz is gemaakt in samenwerking met de Stichting Alfred Heineken Fondsen.