Ben je student, oud-student of medewerker van één van de instellingen voor hoger onderwijs in Nederland of België? Doe dan mee aan de Robbert Dijkgraaf Essayprijs van 2022.

Op 22 november 2022 wordt de essayprijs voor de elfde keer uitgereikt op het Gala van de Wetenschap. New Scientist en het AD roepen medewerkers, studenten en alumni van Belgische en Nederlandse onderwijsinstellingen op om een essay te schrijven binnen het thema ‘De fascinerende werking van wetenschap‘.

Het winnende essay verschijnt in New Scientist en het AD en de auteur krijgt een prachtige prijs. Essays, maximaal 700 woorden, in wordbestand kunnen tot en met 31 oktober 2022 via het formulier hieronder worden ingezonden.

Afneembare grijpercassette
LEES OOK

Afneembare grijpercassette

Wat is meer een niche-onderwerp: graafmachines of grafentheorie? Een persbericht zet Yannick Fritschy aan het denken.

Met deze inzending won Joey Tol de Robbert Dijkgraaf Essayprijs van 2021.

Juryleden dit jaar zijn: Rennie Rijpma (hoofdredacteur AD), Anna Beukenhorst (epidemioloog en biotechnoloog), Saartje Van Camp (Spinvis), Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientist) en Corina de Boer (PA Robbert Dijkgraaf 1-7-2009 t/m 7-1/2022).

Als u meedingt naar de Robbert Dijkgraaf Essayprijs, gaat u automatisch akkoord met gebruik van naam en essay als u tot de top 3 gaat behoren. Alle essays en persoonsgegevens worden twee maanden na 22-11-2022 vernietigd in het kader van AVG.

Zend hier uw essay in voor de Robbert Dijkgraaf Essayprijs 2022

"*" indicates required fields

Max. file size: 5 MB.