Ben je student, oud-student of medewerker van één van de instellingen voor hoger onderwijs in Nederland of België? Doe dan mee aan de Robbert Dijkgraaf Essayprijs van 2023.

Op 21 november 2023 wordt de essayprijs voor de twaalfde keer uitgereikt op het Gala van de Wetenschap. New Scientist en het AD roepen medewerkers, studenten en alumni van Belgische en Nederlandse onderwijsinstellingen op om een essay te schrijven binnen het thema ‘Zonder kunst geen wetenschap?!‘

Het winnende essay verschijnt in New Scientist en het AD en de auteur krijgt een prachtige prijs. Essays, maximaal 700 woorden, in wordbestand kunnen tot en met 31 oktober 2023 via het formulier hieronder worden ingezonden.

De utopie van schoon vliegen
LEES OOK

De utopie van schoon vliegen

Veel luchtvaart­maatschappijen bieden het tegen­woordig als optie aan: via een extra geldbedrag de CO2-uitstoot van de vlucht compenseren. Vlieg je ...

Met deze inzending won de 18-jarige Lars Pos, wiskundestudent aan de Universiteit Leiden, de Robbert Dijkgraaf Essayprijs van 2022.

Juryleden dit jaar zijn: Rennie Rijpma (hoofdredacteur AD), Anna Beukenhorst (epidemioloog en biotechnoloog), Justus van Oel (cabaretier, dichter en schrijver), Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientist) en Corina de Boer (PA Robbert Dijkgraaf 1-7-2009 t/m 7-1/2022).

Als u meedingt naar de Robbert Dijkgraaf Essayprijs, gaat u automatisch akkoord met gebruik van naam en essay als u tot de top 3 gaat behoren. Alle essays en persoonsgegevens worden twee maanden na 21-11-2023 vernietigd in het kader van AVG.

De deadline voor het inzenden van essays is verstreken.