Ben je student, oud-student of medewerker van één van de instellingen voor hoger onderwijs in Nederland of België? Doe dan mee aan de Robbert Dijkgraaf Essayprijs van 2021.

Op 23 november 2021 reikt Robbert Dijkgraaf tijdens het Gala van de Wetenschap weer de naar hem vernoemde jaarlijkse essayprijs uit. New Scientist en het AD roepen medewerkers, studenten en alumni van Belgische en Nederlandse onderwijsinstellingen op om een essay te schrijven binnen het thema ‘Gezond verstand: is het een hulpmiddel om de wetenschap te begrijpen of is het een valkuil?’.

Het winnende essay verschijnt in New Scientist en het AD en de auteur krijgt een prachtige prijs. Essays, maximaal 750 woorden, in wordbestand kunnen tot en met 27 oktober 2021 worden gemaild naar dit adres. Meer info is te vinden op de website van het Gala van de Wetenschap.

Welkom in het metaverse
LEES OOK
Welkom in het metaverse

Met deze inzending won gepensioneerd natuurkundeleraar Coen van der Kamp de Robbert Dijkgraaf Essayprijs van 2020.

Juryleden dit jaar zijn: Rennie Rijpma (hoofdredacteur AD), Saartje van Camp (Spinvis), Anna Beukenhorst (onderzoeker epidemiologie en data science), Jim Jansen (hoofdredacteur New Scientist) en Corina de Boer (PA Robbert Dijkgraaf)