In de podcastserie ‘Toekomst van het Water’, een samenwerking van New Scientist en Hogeschool Utrecht, nemen hosts Charlotte Dijkgraaf en Jim Jansen samen met verschillende experts een duik in de grote vragen rondom het thema Water. In deze aflevering: Erik Lieftink, Patrick Smeets en Roberta Hofman.

Steeds meer mensen zien het belang van duurzaamheid omtrent het gebruik van (drink)water in. Dit leidt tot verschillende initiatieven om anders met ons water om te gaan. Wat zijn de risico’s als we lokaal water gaan opvangen, op kleinere schaal water gaan zuiveren en ook andere kwaliteiten water gaan gebruiken? En welke eventuele risico’s brengt dit met zich mee voor de volksgezondheid?

Daarover vertellen Erik Liefting (adviseur bij Partners4UrbanWater), Patrick Smeets (onderzoeker KWR) en Roberta Hofman (associate lector Water bij de Hogeschool Utrecht) in deze nieuwe podcastaflevering van New Scientist en Hogeschool Utrecht.

Op eigen houtje fitnessen oorzaak van veel blessures
LEES OOK

Op eigen houtje fitnessen oorzaak van veel blessures

Een op de vijf Nederlanders doet aan fitness. Dat leidt tot een miljoen blessures per jaar. Bewegingswetenschapper Lisa Noteboom onderzocht hoe die ku ...

Hosts Charlotte en Jim gaan in gesprek met Erik Liefting (L), Patrick Smeets en Roberta Hofman (M). Beeld: Bob Bronshoff.
Moeten we in de toekomst anders met ons water omgaan? En hoe? Beeld: Bob Bronshoff.

Presentatie: Charlotte Dijkgraaf en Jim Jansen
Gasten: Erik Liefting, Patrick Smeets en Roberta Hofman

De podcast is nu te beluisteren op Spotify, Apple podcasts en Google podcasts.