Eindhoven (NL) – Al in 2004 zullen Philips en E Ink Corporation mobiele displays leveren die geschikt zijn voor bijvoorbeeld elektronische boeken.


Displays met hoge resolutie zijn in aantocht. Waar normale beeldschermen met hun resolutie van 72 pixels per inch nog geen haarschelp beeld kunnen leveren, resulteert de samenwerking van Philips en E Ink in displays met een resolutie van 160 pixels per inch.

De hoge resolutie maakt tekst op de eReader zeer leesbaar.

Teksten op zwartwitschermpjes zullen binnenkort veel beter leesbaarder zijn. E Ink levert daarvoor hun elektronische-inkttechnologie waarbij minuscule wit of zwart gekleurde balletjes met een lading het medium vormen. De bijdrage van Philips zit hem vooral in de elektronica daaromheen. Het gaat om de achterwand van dunne-filmtransistoren en de bijbehorende elektronica die de elektronische inktballetjes moet aansturen. Gezamenlijk toonden de producenten het resultaat, een bijna papierachtig display, dat begin 2004 in massa-productie wordt genomen. Later dat jaar moet het elektronische papier op de markt komen.

Erick Vermeulen