Diemen (NL) – Bij de Nationale Wetenschapsquiz hebben lezers van Natuurwetenschap & Techniek met gemiddeld 11,59 goede antwoorden het hoogste gescoord.


Lezers van Natuurwetenschap & Techniek weten meer van wetenschap dan lezers van grote kranten als de Volkskrant en het NRC, blijkt uit de inzendingen voor de Nationale Wetenschapsquiz. Grootste struikelblok bleek dit jaar de vraag over het bouwen van een toren van stoeptegels, waarop slechts zeventien procent van de inzenders het juiste antwoord wist te geven. Lezers van Natuurwetenschap & Techniek bleken ook moeite met die vraag te hebben, maar zaten met 29 procent ruim boven het landelijk gemiddelde.
De winnaar van de wetenschapsquiz, met nul fout, was Nathalie Boudin uit Oegstgeest. In totaal hadden elf inzenders de quiz foutloos beantwoord, maar onder hen waren geen lezers van NW&T.
Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om bij het invullen van de quiz aan te geven lezer te zijn van Natuurwetenschap & Techniek. Beste van de NW&T-lezers waren Chrisje Godefrooij-Frantzen uit Nuenen en Linda Deutz uit Delft, beide met achttien vragen goed. Hein Kruiswijk uit Koog aan de Zaan behaalt met zeventien correcte antwoorden de tweede plaats. Alle drie ontvangen daarvoor een NW&T-kadobon ter waarde van 35 euro, te besteden aan NW&T-producten.

George van Hal

Antwoorden nationale wetenschapsquiz 2005