Oss (NL) – Pilfabrikant Organon verhuist naar de Verenigde Staten.


Organon, het farmaceutische bedrijf dat bekend is om de anticonceptiepil, wil het internationale hoofdkantoor verplaatsen naar New Jersey, Amerika. In de loop van 2002 worden een aantal functies – de directie en een deel van de internationale staf – vanuit Oss verplaatst naar New Jersey. Paul Brons, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, maakte het nieuws woensdagochtend bekend na de presentatie van de eerste kwartaalcijfers 2001.
Vanuit Oss groeide Organon uit tot een internationaal opererende onderneming met vestigingen over de hele wereld. Om beter te kunnen inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de farmaceutische markt plaatst Organon een aantal functies over naar Amerika. Daar is de belangrijkste groei- en afzetmarkt voor dit bedrijf. Bovendien kunnen ze daar nauwer samenwerken met andere innovatieve farmaceutische bedrijven.
Binnen de vestiging in Oss, waar momenteel zo'n 2700 mensen werken, verandert weinig. Het aantal werknemers moet blijven groeien. Alle andere investeringen en uitbreidingen gaan gewoon door. Oss blijft in de toekomst het centrum voor onderzoek en productie van nieuwe medicijnen. Ook blijft het management dat de verkoopafdeling aanstuurt hier in Nederland gevestigd.
Organon is een internationaal opererende farmaceutische onderneming met vestigingen in ruim zestig landen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert farmaceutische producten op het gebied van gynaecologie, psychiatrie, hart- en vaatziekten en immunologie. De producten zijn in meer dan 100 landen op de markt te verkrijgen. De verhuizing moet Organon helpen marktleider te worden in zijn segment.

Jocelyn Berdowski