Utrecht (NL) – Woensdag 16 oktober gaat in Nederland de WetenWeek 2002 van start. Onder het thema 'Veiligheid' openen zo'n tweehonderd instellingen hun deuren voor het publiek.


Van 16 tot 23 oktober kan het publiek op meer dan vierhonderd locaties een kijkje nemen in de keuken van de Nederlandse wetenschap. Het is reeds de 17e keer dat het evenement, dat voorheen door het leven ging als de Wetenschap en Techniekweek, wordt georganiseerd. Organisator Stichting Weten wil met dit initiatief het enthousiasme, inzicht en de eigen meningsvorming van mensen over wetenschap en techniek stimuleren.
Tijdens de jaarlijkse WetenWeek kan iedereen op een gemakkelijke manier kennismaken met wetenschap en technologie. Zo'n tweehonderd instellingen nemen deel aan de 'Veiligste week van het jaar'. Bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen, bibliotheken, musea en sterrenwachten worden het doelwit van nieuwsgierige bezoekers en verzorgen in totaal zo'n twaalfhonderd activiteiten.
Op internet is voor liefhebbers al een voorproefje van de week beschikbaar. Op de site www.wetenweek.nl zijn onder andere het programma van de WetenWeek 2002 en links naar spannende wetenschaps- en puzzelpagina's te vinden. De programmakrant van de WetenWeek is gratis verkrijgbaar bij VVV's, openbare bibliotheken, ANWB-kantoren en universiteiten.


Sabrine Caspers