FRAMINGHAM (VS) – Als het echt serieus wordt, vertrouwen IT-bedrijven niet op Windows NT. Dit feit is in strijd met veel berichten uit de media.


De media geven soms de indruk dat bedrijven Windows NT gebruiken voor al hun netwerktoepassingen. Het bekende onderzoeksbureau International Data Corporation relativeert deze claims echter sterk. Het onderzoeksbureau ondervroeg honderden bedrijven met een computernetwerk en kwam tot de conclusie dat deze Windows NT voornamelijk gebruiken voor relatief simpele taken als het delen van bestanden, printen en e-mail. Bij kritische taken (waar bijvoorbeeld beveiliging een grote rol speelt) vertrouwt men niet op het besturingssysteem van Microsoft. Voor dergelijke taken vallen de ondervraagde bedrijven liever terug op Unix.

Volgens het in april gepubliceerde onderzoek legt Windows NT het tot nu toe af tegen zowel Novell NetWare (marktleider in communicatie en bestands- en printbeheer) en Unix, dat vooral gebruikt wordt voor zaken als database-ondersteuning.

DR