Snake. De game. Hij is terug. Of eigenlijk nooit weggeweest. Sinds 1998 op elke Nokia. Nu is er het Nederlands Kampioenschap. De finales worden gespeeld tijdens Bright Day. Dat is het jaarlijkse festival van techplatform Bright.

Het ouderwetse Snake contrasteert daar mooi met revolutionaire technologie. Je ziet er bijvoorbeeld allerlei geavanceerde robots, drones en hologrammen. Ook ontdek je de banen, etenswaren en vervoersmiddelen van de toekomst.

De razendsnelle vooruitgang van technologie maakt veel mensen bang voor schadelijke gevolgen. Bright Day wil die angst wegnemen, door te focussen op de positieve kant. De bright side, aldus de organisatie – wat mij vooral doet denken aan Monty Python.

Er is meer onderzoek nodig naar het effect van ruimtevaart op het brein
LEES OOK

Er is meer onderzoek nodig naar het effect van ruimtevaart op het brein

Om veilig te ruimtereizen, moeten we in beeld krijgen hoe een leven zonder aardse zwaartekracht de hersenen beïnvloedt, stelt Elisa Raffaella Ferrè.

Over pythons gesproken: slangen symboliseren het kwade, maar een esculaap is juist symbool van genezing. Net zo heeft technologische vooruitgang twee gezichten: elke ontwikkeling creëert nieuwe mogelijkheden, maar ook nieuwe gevaren. Maar zolang we ervoor zorgen dat hij zichzelf niet vernietigt, zal de slang der technologie blijven groeien.

Techfestival Bright Day
Expo Haarlemmermeer
24 en 25 november 2018
€ 28 / € 18 (t/m 12 jaar)