Het komt niet vaak voor dat de aarde en Mars samen op een foto staan. Dit plaatje is gemaakt door Nasa’s maansonde, de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

De maansonde LRO maakte het kiekje op 24 mei, en Nasa maakte het onlangs openbaar. Op de foto bevindt de aarde zich op een afstand van 376.687 kilometer van de maansonde. Mars staat op 112,5 miljoen kilometer verderop.

Bron: NASA/LRO
Bron: NASA/LRO

Oefenronde LRO

Voor de gelegenheid draaide de sonde zijn camera’s richting de aarde. Normaal gesproken bestudeert de LRO alleen het oppervlak van de maan. Het is niet de eerste keer dat de sonde zijn camera’s bijstelde: voordat deze foto genomen kon worden, oefende hij al enkele malen door alleen Mars op de foto te zetten.

Staan er in 2025 weer mensen op de maan?
LEES OOK

Staan er in 2025 weer mensen op de maan?

Over twee jaar ­huppelen de astronauten van Artemis 3 over de maan, houdt NASA vol. Bewijst het recente succes van Artemis 1 dat die streefdatum toch ...

Andere versies

Nasa heeft een video gemaakt van het beeld, waarin je vanaf de aarde naar Mars reist. Daarnaast kun je op de site van de missie een zoombare versie van de foto vinden.

Lees ook: