Diemen (NL) – Na drie dagen heeft de Nederlandse zonnewagen Nuna nog steeds de leiding in de World Solar Challenge, Odyssey 2001.


Slechts 830 kilometer scheiden de Nederlandse zonnewagen Nuna van de finish in Adelaide. Na drie dagen staat het Alpha Centauri Team nog steeds aan de leiding. De derde dag werd het nog even zeer spannend, toen de Australische wagen Aurora de Nuna dicht naderde. Bij het eind van de dag parkeerden de teams de beide wagens op slechts enkele kilometers van elkaar.
In hun dagboek op de website www.alpha-centauri.nl schrijven de Nederlandse deelnemers dat ze twijfelen of ze morgen al de finish zullen bereiken. Een afstand van 830 kilometer op één dag is nog nimmer gehaald. In ieder geval zal donderdag dan de finish volgen.
Het wordt spannend, met Aurora op een paar minuten en de M-Pulse van Michigan op ongeveer een uur achterstand. Een lekke band of een verkeerde afslag nemen – een ongeluk kan in een klein hoekje liggen. Niettemin heeft het Nederlandse team in de eerste drie racedagen een goede indruk gemaakt en aangetoond dat hun auto het puikje van de zalm is.

Erick Vermeulen