Chinese baby’s die na het drinken van babymelk borsten zouden hebben gekregen, hebben die in elk geval niet gekregen door de melk.

Dat stelt het Chinese ministerie voor volksgezondheid na onderzoek van het verdachte melkpoeder. Eerder deze week zeiden onafhankelijke experts tegen NWT Online ook al dat het ze erg onwaarschijnlijk leek dat de baby’s door het drinken van babymelk borsten hadden gekregen.

Volgens de Chinese onderzoekers, verbonden aan diverse universiteiten, is er waarschijnlijk sprake van een speling van de natuur. Van iedere honderd baby’s krijgen er enkele spontaan kleine borsten.

Waarom sommige kinderen snel taal oppikken en andere langzaam
LEES OOK

Waarom sommige kinderen snel taal oppikken en andere langzaam

Vrijwel alle kinderen leren praten, maar de snelheid waarmee varieert. 'Het komt bijna altijd goed', zegt taalonderzoeker Julia Egger.

Door NWT geraadpleegde experts wezen erop dat het onwaarschijnlijk is dat er veel hormoon in koemelk belandt. Bovendien worden de stoffen die van de borstgroei werden verdacht – oestrogeen en prolactine – na consumptie snel afgebroken in het lichaam.

Stormloop

De zaak kwam vorige week aan het rollen toen drie ouderparen in de provincie Hubei er gewag van maakten dat hun dochters borsten hadden gekregen na het drinken van babymelk van het bedrijf Synutra. Daarop volgde een stormloop op de huisartsen van ongeruste ouders.

Niet iedereen is overigens overtuigd van de onschuld van Synutra. Zo zijn verontruste ouders een praatgroep begonnen op de in China populaire chatwebsite QQ.