Na de Britse kijkers kunnen nu de komende maand Nederlanders en Belgen de spraakmakende documentaire Walking with Dinosaurs zien. Op Nederland 1 begint de NCRV op 22 december 1999. Meesterverteller Jan Decleir neemt u op de Belgische zender TV1 vanaf zondagavond 2 januari 2000 mee op een wonderlijke reis.


In de zesdelige reeks brengt de BBC helemaal in de stijl van zijn beroemde natuurhistorische documentaires maar met revolutionaire technieken de wereld van de dinosaurussen in beeld. We maken kennis met lang geleden uitgestorven dieren, hun natuurlijke omgeving en de tijd waarin zij leefden. Al is dat 220 tot 65 miljoen jaar geleden, we zien ze toch alsof we er zelf naast stonden.

De beste dinodocu in 200 miljoen jaarHet uitgangspunt van de BBC was simpel: een zesdelige, baanbrekende documentaire reeks maken over dinosaurussen. Een soort Life on Earth, maar dan over uitgestorven leven. Met computertechnieken zijn de makers van Op Stap met Dinosauriërs erin geslaagd de wereld van het Mesozoïcum (265 tot 65 miljoen jaar geleden) even natuurlijk en echt voor te stellen als was het de Serengeti in een hedendaagse dierendocumentaire van David Attenborough. Daardoor is Op Stap met Dinosauriërs niet alleen een uitermate leerrijke, boeiende en spectaculaire serie geworden, maar heeft de reeks zonder twijfel ook grenzen verlegd in de kunst van het televisie maken.

Met ingang van 2 januari 2000 zes weken lang iedere zondagavond om 19.55 uur op TV1.